Om oss

Nätverket bildades 2008 med anledning av Continental Precious Minerals ansökningar om undersökningstillstånd för områden som täcker i stort sett alla berg i Falköpings, Skövde, Tidaholms och Skara kommuner. I samarbete med kommunerna har vi arbetat med att informera medborgarna samt att underlätta överklaganden. Invånarna i våra fyra kommuner har överklagat i alla instanser och det massivt. I och med att Minerallagen är utformad som den är så står nu ändå CPM med alla undersökningstillstånd i sin hand.
Vi har anordnat både opinionsmöten samt via nyhetsbrev hållit medlemmarna informerade om läget. Tillsammans med andra organisationer mot uranbrytning  anordnade vi inför valet 2010 en uppskattad dag om uranbrytning med föredrag, filmer samt utfrågning av riks- och lokalpolitiker. I februari 2011 anordnade vi tillsammans med andra lokala organisationer en manifestation i Varnhem mot uranbrytning. Budkavel som överlämnades till kommunfullmäktiges ordförande i Falköpings, Skara, Skövde och Tidaholms kommuner
Vi har informerat om uranbrytningshotet vid olika evenemang i våra kommuner.
”Konstnatta” Dala handelsträdgård
Under våren 2012 ordnades en studiecirkel om uranbrytning.
Vårt credo:  Att skydda våra berg mot uranbrytning är inte bara vår rättighet utan också vår skyldighet  gentemot kommande generationer och  gentemot de generationer som gått före oss. Som symbol för nätverket har vi valt Ållebergs ryttare.  Ållebergs ryttare  har ryckt ut och kommer att rycka ut till försvar för bergen och deras människor när ofärdstid hotar.